Introduktion

En kort introduktion til klyngevillaerne på Sophienbergvej 21-61, Rungsted Kyst

Arkitekterne Peter Fournais og Ole Brandstrup MAA vandt i 1977 konkurrencen om bedste forslag til bebyggelsen på Sophienbergvej.

Der er lagt vægt på indpasning i de i forvejen meget smukke omgivelser, det ret skrånende terræn og den eksisterende gamle beplantning.

Det er en udsædvanlig spændende oplevelse, at gå tur i det nu færdigopførte prøvehus. En mængde morsomme detaljer vidner om stor opfindsomhed og originalitet.

De skrådtstillede tagvinduer giver opholdsstuen og pejsekrog en særlig lysvirkning, næsten som i et atelier. Om aftenen kan man kikke stjerner indendøre.

Der er græstørv på taget, små franske døre ud mod den lukkede atriumgård, også på øverste etage. En pragtfuld stor ugenert udsigtsbakke, morsomt væksthus i termoglas, som forbinder børneafdelingen med resten af huset.

Overalt i de fire forskudte plan, som huset er opdelt i, vil De bemærke hvorledes man har foretrukket naturlige materialer i størst muligt omfang. Plastik og kunststoffer er reduceret til et minimum. Keddelanlæget til varme, som befinder sig i et rummeligt bryggers i underetagen, kører med det renlige gasfyr i stedet for oliefyr. Og mange flere spændende detaljer.

Vist kan den enkelte families individuelle behov for antal værelser, rumstørrelser og placering varierer. Der kan nok også være variationer over temaet smag og behag.

Men De vil sikkert give os ret i, at det objektivt set er et usædvanligt spændende byggeri, som man ikke kan undgå at blive charmeret af.